Zwarte lori ( Chalcopsitta Atra )

Kenmerken

De naam van de zwarte lori zegt al welke kleur hij hoofdzakelijk is namelijk zwart. Vaak heeft hij een paarse gloed hierover. Vaak zijn de uiteinden van de staartveren wat geel van kleur. Zijn snavel is zwart en zijn poten zijn ook zwart. Hij word gemiddeld 31 centimeter en weegt gemiddeld 190 gram.

Zwarte lori ( Chalcopsitta Atra )

Oorspronkelijk leefgebied

De zwarte lori komt voornamelijk voor op Papoea en op de eiland Batanta en Salawati, deze eilanden vormen onderdeel van west Papoea welke op zijn beurt weer bij indonesië hoort. Het klimaat is voornamelijk een tropische klimaat.

Het menu

Het menu van de zwarte lori bestaat voornamelijk uit pollen, nectar, vruchten en kleine insecten. Hij eet dus voornamelijk zachtvoer. Het is belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

Deze lori word niet veel gehouden als huiskamer vogel vanwege zijn zeldzaamheid. Hij word niet veel geïmporteerd en er zijn dus geen grote hoeveelheden van. Ze worden dus voornamelijk gehouden door kwekers of echte liefhebbers.

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven