Papegaai kopen

Bij een papegaai kopen is het belangrijk om te gaan kijken welk soort je wilt, er zijn namelijk veel verschillende soorten en ze zijn niet allemaal gelijk! Waarschijnlijk heb vind je de een mooier als de andere maar let er dan wel op dat het soort dat jij mooi vind misschien wel erg gemakkelijk gedragsproblemen ontwikkeld. Daarom is het van belang om je eerst goed te verdiepen in het soort dat jij zou willen zodat je niet onnodig voor een verrassing komt te staan.

Papegaai kopen


Bedenk dat je jezelf maar ook de papegaai er geen plezier mee doet om hem na een aantal weken weer door te verkopen!

Nu je goed hebt nagedacht over een papegaai kopen en je goed hebt verdiept in het soort kun je gaan kijken bij kwekers of winkels die het soort verkopen. Als je een aantal hebt gevonden kun je eens gaan kijken op internet naar wat de referenties van de kweker of verkoper. Vaak zul je hieruit voldoende informatie kunnen vinden zo staan er namelijk meerdere verkopers niet heel positief op internet terwijl er over andere juist met erg veel lof word gesproken. Ook is het wijselijk om nooit bij de eerste de beste aanbieder met mooie praatjes een papegaai te kopen vaak gaat het er bij deze mensen alleen om dat jij als consument een papegaai kopen gaat.  De papegaai kan dan van allerlei ziektes hebben of gedragsproblemen hebben en vaak krijg je dan te horen dat dit bij jou is ontstaan en hierdoor krijg je ineens niet meer de beloofde garantie.

Natuurlijk kun je een papegaai kopen met gedragsproblemen, ook deze vogels verdienen een kans. Maar let er wel op dat het oplossen van papegaai problemen geen gemakkelijke opgave is en als beginnend vogelhouder dus ook geen goed idee want de papegaai zal alleen maar meer problemen gaan ontwikkelen bij continue verhuizing.

aankoop van een papegaai

Waar kun je zelf opletten bij de aankoop van een papegaai?

Het is moeilijk om te zien of een papegaai gezond is of niet dit kan vaak alleen goed worden vastgesteld door een gespecialiseerde vogelarts. De reden hiervoor is dat een papegaai een prooidier is en er dus ook alles aan zal doen om niet te laten blijken dat hij ziek is. Gelukkig zijn er wel een aantal punten die je zelf bij langs kunt lopen als je wil gaan kijken of de papegaai gezond is.

  1. De papegaai zit netjes in zijn verenkleed.
  2. De papegaai is actief en alert.
  3. De papegaai zijn neusgaten zijn schoon en droog.
  4. De papegaai ademt goed en je hoort hem dus ook niet zwaar ademen.
  5. De papegaai slaapt met een pootje opgetrokken.
  6. De papegaai heeft geen volledig dunne ontlasting en het waterige gedeelte van de ontlasting is  helder wit.
  7. De papegaai zijn anus is schoon.
  8. De papegaai zit niet bol.
Scroll naar boven