Schubben lori ( Trichoglossus chlorolepidotus )

Kenmerken

De schubben lori is voornamelijk groen van kleur. Hij heeft een felrode snavel. Op zijn borst heeft hij gele veertjes tussen zijn groene veertjes hierdoor lijken zijn veertje wat op schubben en dit verklaart zijn naam. Hij word gemiddeld 24 centimeter groot en weegt zo’n 90 gram.

Schubben lori ( Trichoglossus chlorolepidotus )

Oorspronkelijk leefgebied

Het oorspronkelijke leefgebied van de lori van de blauwe bergen is Oosten van Australie. Het klimaat is voornamelijk een zeeklimaat.

Het menu

Deze lori is kieskeuriger qua menu als zijn soortgenoot de lori van de blauwe bergen. Ondanks dat hij vaak te vinden is bij de lori van de blauwe bergen eet de schubben lori voornamelijk bloesems. Ze eten ook wel fruit en nectar naast bloesems. Een lori is een zachtvoer eter, dit betekend dat het dus belangrijk is om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De schubben lori leeft in groepen en is dus een sociale vogel te noemen. Het is een speelse en nieuwsgierige vogel die voldoende speelmateriaal dient te hebben om zich niet te vervelen.

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven