Perzikkop Agapornis   ( Agapornis Roseicollis Roseicollis )

Kenmerken

De perzikkop agapornis is gemiddeld zo’n 14 centimeter lang en weegt 50 gram. Hij is voornamelijk groen van kleur. Hij is op zijn voorhoofd en rond zijn ogen rood van kleur wat geleiding lichter word op zijn borst.

Perzikkop Agapornis   ( Agapornis Roseicollis Roseicollis )

Oorspronkelijk leefgebied

De perzikkop agapornis komt van oorsprong uit het zuidwesten van Afrika. Het klimaat in Zuidwest Afrika is voornamelijk een tropisch Savanne klimaat en heeft het gehele jaar door dus ook tropische temperaturen die tussen de 27 tot 35 graden liggen overdag, het regenseizoen begint tussen Maart en Mei en stopt rond de maand Augustus.

Het menu

De perzikkop agapornis eten in voornamelijk fruit, groenten,  insecten,  zaden en soms gras in het wild. In gevangenschap wordt de perzikkop agapornis vaak gevoerd met zadenmengels hoewel pellets aangeraden worden vanwege hun voedingswaarde en het feit dat de parkiet niet kan uitzoeken welke zaadjes hij het lekkerst vind en tevens kun je de parkiet dan bij voeden met zadenmengels, vers fruit en verse groenten. Meer over de aangeraden voeding kijk op voeding voor parkieten.

Gedrag

De perzikkop agapornis is net als veel agapornissen een sociale vogel die niet graag alleen zit. Hij is  krijgt graag aandacht van zijn of haar verzorgers. In het wild zit hij dan ook vaak met een partner te kroelen. Hij hecht zich snel aan zijn verzorgers. Het is dus van belang dat je de perzikkop agapornis niet te vaak alleen thuis laat. Hierdoor kunnen gedragsproblemen ontstaan die vaak moeilijk te verhelpen zijn.

Voor informatie over de huisvesting van agapornissen kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven