Lori van de blauwe bergen (Trichoglossus moluccanus)

Kenmerken

De lori van de blauwe bergen is een ontzettend mooi gekleurde vogel. Hij kent vele kleuren zoals oranje op zijn borst, blauw op zijn hoofd en buik, groene rug, nek en vleugels. Vaak zie je er nog kleuren zoals geel of rood bij op vleugels, staart of achterhoofd. De lori van de blauwe bergen word gemiddeld 30 centimeter groot en weegt gemiddeld 140 gram.

Lori van de blauwe bergen (Trichoglossus moluccanus)

Oorspronkelijk leefgebied

Het oorspronkelijke leefgebied van de lori van de blauwe bergen is Oosten en Zuidoosten van Australie en Tasmanië. Het klimaat is voornamelijk een zeeklimaat.

Het menu

Vergeleken bij zijn soortgenoten is de voedingsbehoefte van de lori heel anders. Hij eet voornamelijk zachtvoer zoals nectar, bloesems, besjes, kleine insecten larven en vruchten. Bij uitzondering eten  ze ook wel zaden. Het is dus belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De lori word veel gehouden als huiskamer vogel, dit is niet alleen omdat hij een sociale en vriendelijk vogel is maar ook omdat hij er gewoon erg mooi uitziet! Het zijn tevens zeer actieve vogels die erg van klimmen en slopen houden. Zorg er dus voor dat ze voldoende speelmateriaal hebben!

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven