Witvoorhoofd amazone ( Amazone albifrons )

Kenmerken

De witvoorhoofd amazone is voornamelijk groen van kleur. Hij heeft een witte vlek op zijn voorhoofd met daarachter op zijn schedel vaak wat blauw en rond zijn ogen is hij rood van kleur. De vleugel randen zijn vaak wat rood gekleurd. En de uiteinden aan de onderkant van zijn vleugels zijn blauw. Hij word zo’n 27 centimeter groot en weegt gemiddeld 250 gram.

Witvoorhoofd amazone ( Amazone albifrons )

Oorspronkelijk leefgebied

De witvoorhoofd amazone komt voornamelijk voor in Centraal Amerika en in Mexico. Het klimaat is erg verschillend en gaat van een warm woestijnklimaat, een warm steppeklimaat naar een warm zeeklimaat.

Het menu

De witvoorhoofd amazone eet voornamelijk zaden, bessen, noten, knoppen van planten en kleine insecten. Ook eten ze regelmatig van de gewassen die door boeren worden verbouwt, zoals granen. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de amazone als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Het zijn over het algemeen erg lieve vogels die snel een band hebben met zijn/haar verzorgers. Zorg er wel voor dat de vogel niet te lang alleen is hierdoor kunnen gedragsproblemen ontstaan.

Voor de huisvesting van de amazone kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven