Witkuif kaketoe ( Cacatua Alba )

Kenmerken

De witkuif kaketoe is bijna volledig wit van kleur, alleen onder zijn staart en onder zijn vleugel heeft hij licht gele kleur. Hij is 45 centimeter groot en weegt gemiddeld 460 gram.

Witkuif kaketoe ( Cacatua Alba )
Witkuif kaketoe ( Cacatua Alba )

Oorspronkelijk leefgebied

De witkuif kaketoe komt voornamelijk voor in Indonesië. Indonesië kent voornamelijk een tropisch regenwoud klimaat, de temperaturen zijn gemiddeld 29 tot 33 graden overdag.

Het menu

De witkuif kaketoe eet voornamelijk zaden, bessen, noten, knoppen van planten en kleine insecten. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

De witkuif kaketoe kan erg tam en aanhankelijk worden, wel is dit een luidruchtige vogel en heeft een consequente aanpak nodig. Deze kaketoe staat ook bekend om hun sloopgedrag. Het is dus ook van belang om hem voldoende speel en sloop materiaal aan te bieden zodat hij geen gedragsproblemen kan gaan ontwikkelen.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven