Molukken kaketoe (Cacatua moluccensis)

Kenmerken

De Molukken kaketoe is voornamelijk wit met een roze gloed, zijn kuif is fel oranje/roze, onder zijn vleugels heeft hij een gele kleur. Het is een van de grootste soorten kaketoe, hij word zo’n 51 centimeter groot en weegt gemiddeld 600 gram.

Oorspronkelijk leefgebied

De Molukken kaketoe komt oorspronkelijk uit Oost Indonesië, hier vind je hem bij de eilandgroep Molukken waar de kaketoe zijn naam aan te danken heeft. Hier komt voornamelijk een tropisch klimaat voor.

Het menu

De Molukken kaketoe eet knoppen van planten, noten, insecten, larven en fruit. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

De Molukken kaketoe zijn populaire huisdieren vanwege hun hoge intelligentie, ze kunnen erg makkelijk trucjes aanleren en zijn erg sociale vogels.  Wel is het erg belangrijk voor dit soort om te voldoen aan de basisbehoeftes om gedragsproblemen te voorkomen. Het zijn tevens verschrikkelijke slopers net als vele soortgenoten.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven