kleine geelkuifkaketoe (Cacatua sulphurea)

 Kenmerken

De kleine geelkuif kaketoe is voornamelijk wit van kleur, de onderkant van zijn staart en kuif zijn geel, zijn oorvlek is lichtgeel van kleur. De kleine geelkuif kaketoe lijkt sprekend op zijn soortgenoot de grote geelkuif kaketoe alleen zoals de naam al verklapt is hij een stukje kleiner. Hij word zo’n 34 centimeter groot met een gewicht van 350 gram. 

Oorspronkelijk leefgebied

De kleine geelkuif kaketoe komt voornamelijk voor op de Soenda eilanden in Indonesië. Indonesië kent voornamelijk een tropisch regenwoud klimaat, de temperaturen zijn gemiddeld 29 tot 33 graden overdag.

Het menu

De kleine geelkuif kaketoe eet voornamelijk zaden, bessen, noten, knoppen van planten en kleine insecten. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

De kleine geelkuif kaketoe heeft een enorme slooplust, zorg er dus ook voor dat je hem voldoende materialen aanbied zodat hij zich niet verveelt. Dit is erg belangrijk om gedragsproblemen te voorkomen.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven