Goffins kaketoe

Goffins kaketoe (Cacatua goffiniana)

goffins

Kenmerken

De goffins kaketoe is voornamelijk wit met een roze gloed, de onderkant van de staart en de onderkant van de vleugels zijn lichtgeel van kleur. Hij word zo’n 29 centimeter groot met een gewicht van gemiddeld 300 gram. Hij is dus de kleinste witte kaketoe onder zijn soortgenoten.

Oorspronkelijk leefgebied

De goffins kaketoe is voornamelijk te vinden op de Tanimbar eilanden in Indonesië. Indonesië kent voornamelijk een tropisch regenwoud klimaat, de temperaturen zijn gemiddeld 29 tot 33 graden overdag.


Het menu

De goffins kaketoe eet voornamelijk zaden, bessen, noten, knoppen van planten en kleine insecten. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Dit is een luidruchtige kaketoe, die moeilijk tam te maken is als hij eenmaal wat ouder is. Ook is dit soort erg eenkennig. Ook is de goffins kaketoe erg gevoelig voor het ontwikkelen van gedragsproblemen het is dus ook van belang dat de goffins kaketoe voldoende aandacht krijgt zodat hij zich niet snel gaat vervelen.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.