Zwartwangagapornis ( agapornis negrigenis )

zwartwang agapornis

Kenmerken

De zwartwang agapornis is voornamelijk groen tot lichtgroen van kleur. Zijn borst is oranje roze gekleurd wat overgaat in een gelige kleur. Hij heeft een zwarte kop wat op zijn achterhoofd overgaat in een roestbruine kleur. Zijn snavel is felrood van kleur en hij heeft een witte ring rond zijn ogen. Hij word gemiddeld 13 centimeter lang met een gewicht van 40 gram.

Oorspronkelijk leefgebied

De zwartwang agapornis leeft in zuid west Zambia, Zambia is een lang gelegen in het zuiden van Afrika. Het klimaat in zuid west Zambia is voornamelijk een warm steppeklimaat.

Het menu

De zwartwang  agapornis eten in voornamelijk fruit, zaden, bessen en soms kleine insecten in het wild. In gevangenschap wordt de agapornis vaak gevoerd met zadenmengels hoewel pellets aangeraden worden vanwege hun voedingswaarde en het feit dat de parkiet niet kan uitzoeken welke zaadjes hij het lekkerst vind en tevens kun je de parkiet dan bij voeden met zadenmengels, vers fruit en verse groenten. Meer over de aangeraden voeding kijk op voeding voor parkieten.

Gedrag

De zwartwang agapornis is over het algemeen een vriendelijkere vogel als zijn soortgenoten. Hij maakt tevens minder lawaai als zijn soortgenoten. Het is een nieuwsgierige vogel die graag dingen ontdekt en sloopt, hier dien je rekening mee te houden.

 

Scroll naar boven