Palm kaketoe (Probosciger aterrimus)

Kenmerken

De palm kaketoe lijkt qua kleur niets op zijn witte soortgenoten. Dit is een zwarte kaketoe met felrode huid tussen zijn snavel en ogen, hij word gemiddeld 55 centimeter groot en weegt gemiddeld 1 kilo. Zijn kuif is ook zwart.

Palm kaketoe (Probosciger aterrimus)

Oorspronkelijk leefgebied

De palm kaketoe komt voornamelijk voor in het noorden van Australië. Australië heeft voornamelijk een zeeklimaat maar kent ook een warm steppeklimaat, omdat Australië zo dicht bij de evenaar ligt is het een warm land die in de winter temperaturen kent boven de 20 graden overdag.

Het menu

De palm kaketoe eet knoppen van planten, noten, insecten, larven en fruit. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

De palm kaketoe is een erg grote kaketoe die erg veel ruimte dient te hebben , ook is het belangrijk dat je ze voldoende sloop en speelmaterialen aanbied om gedragsproblemen te voorkomen. Wat opvallend is aan deze kaketoe is hun imponeer gedrag.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven