Witrug lori (Pseudeos fuscata)

Kenmerken

De witrug lori is een opvallend gekleurde lori die als hoofdkleur zwart tot donkerbruin is. De witrug lori heeft een witte stuit, op zijn borst lopen 2 strepen die oranje/rood van kleur zijn. Ook zijn buik is oranje/rood van kleur. Ook boven op zijn hoofd vind je een oranje/rode vlek. Hij word gemiddeld 25 centimeter lang en weegt gemiddeld 160 gram.

Witrug lori (Pseudeos fuscata)

Oorspronkelijk leefgebied

De witrug lori komt van oorsprong uit Nieuw Guinea en komt voor op het eiland Salawati welke ook onderdeel is van Indonesië. Het klimaat hier is voornamelijk een tropisch savanneklimaat.

Het menu

Het menu van de witrug lori bestaat voornamelijk uit pollen, nectar en fruit. Hij eet dus voornamelijk zachtvoer. Het is belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De witrug lori is een rustige vogel die gemakkelijk is in omgang. Ook is het een makkelijke vogel voor de kweek. Hij is nieuwsgierig en mag graag slopen, zorg er dus voor dat je voldoende speelmateriaal aanbied zodat de witrug lori geen gedragsproblemen gaat ontwikkelen uit verveling!

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven