Soldatenara Ara militaris

Kenmerken

De soldaten ara word gemiddeld 65 tot 75 centimeter lang en heeft een gewicht van gemiddeld zo’n 900 gram. Het zijn kleurrijke vogels met als basiskleuren geel, groen en blauw. Hun voorhoofd is rood, de snavels en pootjes zijn vaak zwart van kleur en de irissen zijn lichtgeel van kleur.

Green military macaw (Ara militaris).

Oorspronkelijk leefgebied

De soldaten ara komt voornamelijk voor in  Midden Amerika, Zuid Amerika, Mexico en in Venuzuela, Peru en Ecuador.  Er heerst voornamelijk een subtropisch klimaat.

Het menu

Deze ara eet voornamelijk zaden, noten, vruchten en bij gebrek aan beter zelfs kleine insecten. In gevangenschap is het raadzaam om als hoofdvoeding pellets te voeren, dit omdat hier alle voedingsstoffen in zitten die jouw vogel nodig heeft. Daarnaast kun je zadenmengsel, vers fruit en verse groenten geven. Meer over het geadviseerde voedsel vind je bij voeding voor papegaaien.

Het gedrag

Dit is een vriendelijke ara die gemakkelijk tam gemaakt kan worden. Het zijn intelligente vogels die snel deuntjes leren fluiten en woorden aanleren. Ook kan hij snel kunstjes aanleren net zoals veel andere ara soorten. Ook deze ara kiest in het wild een partner uit maar leeft in groepen. Het is dus een sociale vogel.

Scroll naar boven