rosé kaketoe (Eolophus roseicapillus)

Kenmerken

De rosé kaketoe is een erg opvallende verschijning met zijn felroze borst, zijn grijze vleugels en zijn witroze kuif. De rosé kaketoe is een wat kleiner soort kaketoe, ze worden gemiddeld 30 centimeter groot met een gewicht van 330 gram.

Oorspronkelijk leefgebied

De rosé kaketoe komt voor in Australië.  Australië heeft voornamelijk een zeeklimaat maar kent ook een warm steppeklimaat, omdat Australië zo dicht bij de evenaar ligt is het een warm land die in de winter temperaturen kent boven de 20 graden overdag.

Het menu

De rosé kaketoe eet knoppen van planten, noten, insecten, larven en fruit. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Over het algemeen zijn dit drukke, speelse kaketoes. Ook zijn ze erg nieuwsgierig. De rosé kaketoe is geen schreeuwer en kan goed deuntjes of woordjes aanleren. Wel is het belangrijk om te voldoen aan de basisbehoeftes om zo gedragsproblemen te voorkomen.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven