Rood wang ara

Rood wang ara ( ara rubrogenys )

rood wang ara

Kenmerken

De rood wang ara word gemiddeld 55 tot 60 centimeter groot met een gewicht van 450 tot 650 gram. Zijn lichaam is olijfgroen en zijn voorhoofd, oren en schouders zijn rood van kleur. De onderkant van zijn vleugels is oranje. De rood wang ara word helaas bedreigd met uitsterven.

Oorspronkelijk leefgebied

De rood wang ara komt vooral voor in het zuiden en centrale gedeelte van Bolivia. Bolivia ligt in zuid amerika en heeft een subtropisch klimaat.

Het menu

De rood wang ara eet voornamelijk uit zaden en fruit. Ook eet deze vogel de gewassen die verbouwt worden en daarom word hij afgeschoten. Ook eet hij noten en de vrucht van de cactus.

Het gedrag

Deze ara heeft net als de blauwkeel ara een aangenamere roep dan de meeste andere ara soorten. Hij leeft in de natuur in groepjes van 10 tot 50 andere soortgenoten en is hierdoor een sociale vogel te noemen.