naaktoogkaketoe (Cacatua sanguinea)

Kenmerken

De naakt oog kaketoe is een voornamelijk witte kaketoe met een ‘naakte’ lichtblauwe ring rond zijn ogen waarvan de onderkant aanzienlijk breder is. Onder zijn vleugels heeft hij een lichtgele kleur. Ook deze kaketoe heeft een kleine kuif. Hij word zo’n 38 centimeter met een gewicht van gemiddeld 650 gram.

Oorspronkelijk leefgebied

De naakt oog kaketoe komt voor in Australië.  Australië heeft voornamelijk een zeeklimaat maar kent ook een warm steppeklimaat, omdat Australië zo dicht bij de evenaar ligt is het een warm land die in de winter temperaturen kent boven de 20 graden overdag.

Het menu

De naakt oog kaketoe eet knoppen van planten, noten, insecten, larven en fruit. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Dit is een vriendelijke vogel die in Australië veel als huisdier word gehouden, hij is gemakkelijk tam te krijgen. Ondanks dat hij gemakkelijker is om als huisdier te houden is het belangrijk om aan de basisvoorwaarden te voldoen bij het houden van de naakt oog kaketoe.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven