Lang snavel kaketoe ( Cacatua tenuirostris )

Kenmerken

De lang snavel kaketoe is voornamelijk wit met een roze gloed, rond hun snavel en ogen zijn ze vaak ook oranje van kleur. De lang snavel kaketoe word gekenmerkt door zijn lange snavel waardoor hij er wellicht wat minder vriendelijk uit kan zien voor sommigen.

Oorspronkelijk leefgebied

De lange snavel kaketoe komt voor in Australië.  Australië heeft voornamelijk een zeeklimaat maar kent ook een warm steppeklimaat, omdat Australië zo dicht bij de evenaar ligt is het een warm land die in de winter temperaturen kent boven de 20 graden overdag.

Het menu

De lang snavel kaketoe eet knoppen van planten, noten, insecten, larven en fruit. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Ondanks dat hij er wellicht wat minder vriendelijk uitziet vanwege zijn grote snavel is het een vriendelijke vogel die gemakkelijk tam te krijgen is en ook erg aanhankelijk kan worden. In Nederland worden deze vanwege strenge export redenen niet veel gezien als huisdier.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven