grasparkiet (Melopsittacus undulatus)

Kenmerken

De grasparkiet is wellicht een van de meest gehouden parkiet soorten. Hij heeft geen typische kleuren maar is zijn kleur kan juist erg uiteenlopen. Hij word zo’n 22 centimeter lang met een gewicht van 40 gram.

grasparkiet (Melopsittacus undulatus)

Oorspronkelijk leefgebied

De grasparkiet komt van oorsprong uit Australië, het klimaat in Australië is voornamelijk een warm woestijnklimaat. Tegenwoordig leven ze ook in Nederland wel in het wild, niet van oorsprong maar gebeurt door ontsnapping.

Het menu

De grasparkiet eten in voornamelijk fruit, kleine insecten en zaden in het wild . In gevangenschap wordt de grasparkiet vaak gevoerd met zadenmengels hoewel pellets aangeraden worden vanwege hun voedingswaarde en het feit dat de parkiet niet kan uitzoeken welke zaadjes hij het lekkerst vind en tevens kun je de parkiet dan bij voeden met zadenmengels, vers fruit en verse groenten. Meer over de aangeraden voeding kijk op voeding voor parkieten.

Gedrag

De grasparkiet is een sociale vogel die graag bij soortgenoten is, je doet hem er dus geen plezier mee om hem alleen in een kooitje te houden. Hij is erg speels en nieuwsgierig. Zorg dus voor voldoende speeltjes in zijn kooi.

Voor informatie over de huisvesting van parkieten kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven