Gekraagde lori (Phigys solitarius)

Kenmerken

De gekraagde lori lijkt weinig op zijn andere soortgenoten. De gekraagde lori heeft een rode buik en een rode borst, deze kleur loopt door in zijn nek en op zijn wangen. Zijn benen en de bovenkant van zijn hoofd zijn zwart van kleur en vaak zie je in de staart ook nog zwart aan de buitenste rand van zijn veren. Zijn vleugels, staart en nek zijn groen van kleur. Hij word gemiddeld 19 centimeter groot met een gewicht van 80 gram.

Gekraagde lori (Phigys solitarius)

Oorspronkelijk leefgebied

De gekraagde lori komt voornamelijk voor op Fiji.  Het klimaat hier is voornamelijk een tropisch klimaat.

Het menu

Het menu van de gekraagde lori bestaat voornamelijk uit pollen, nectar en vruchten. Hij eet dus voornamelijk zachtvoer. Het is belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De gekraagde lori word weinig gehouden door lori liefhebbers. De gekraagde lori is moeilijker in huisvesting dan zijn soortgenoten, het is namelijk belangrijk voor dit soort om goede luchtvochtigheid en temperatuur te hebben binnen de huisvesting.  Tevens zijn deze vogels erg kieskeurig met eten.

Scroll naar boven