Geelkop lori ( Trichoglossus Euteles )

Kenmerken

De geelkop lori heeft zoals zijn naam al doet vermoeden een gele kop, zijn borst is vaak ook olijfgeel van kleur. De rest van zijn lichaam is overwegend groen tot groen met een gele waas van kleur. Zijn snavel is oranje/rood van kleur. Hij is gemiddeld 22 centimeter lang met een gewicht van gemiddeld 90 gram.

Oorspronkelijk leefgebied

De geelkop lori komt voornamelijk voor op Timor, dit is een eiland ten zuiden van de kleine soenda eilanden welke op hun beurt weer behoren tot Indonesië. Ook op de kleine soenda eilanden komt de geelkop lori wel voor. Het klimaat hier is voornamelijk een tropisch savanneklimaat.

Het menu

Het menu van de geelkop lori bestaat voornamelijk uit pollen, nectar en vruchten. Hij eet dus voornamelijk zachtvoer. Het is belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De geelkop lori is een vriendelijke en sociale vogel.  Ook maakt hij niet erg veel lawaai omdat zijn stemgeluid relatief zacht is vergeleken bij andere soorten.

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven