Fischers agapornis  (Agapornis Fischeri)

Kenmerken

De Fischers agapornis is heeft voornamelijk een groene kleur. Boven zijn snavel heeft hij een oranje kleur, deze gaat over in olijfgeel op zijn hoofd en in zijn nek. De snavel zelf is felrood van kleur. Zijn staartveren zijn vaak wat violet van kleur. De Fischers agapornis word gemiddeld 14 centimeter groot met een gewicht van zo’n 40 gram.

Fischers agapornis (Agapornis Fischeri)

Oorspronkelijk leefgebied

Het oorspronkelijke leefgebied van de Fischers agapornis is ten zuiden van het Victoria meer, welke in Oost Afrika ligt.  Het klimaat in Oost Afrika is voornamelijk een een warm steppeklimaat wat overgaat in een een warm woestijnklimaat. De gemiddelde temperaturen overdag liggen tussen de 24 tot 32 graden overdag het gehele jaar door.

Het menu

De fischers agapornis eten in voornamelijk fruit, groenten,  insecten,  zaden en soms gras in het wild. In gevangenschap wordt de fischers agapornis vaak gevoerd met zadenmengels hoewel pellets aangeraden worden vanwege hun voedingswaarde en het feit dat de parkiet niet kan uitzoeken welke zaadjes hij het lekkerst vind en tevens kun je de parkiet dan bij voeden met zadenmengels, vers fruit en verse groenten. Meer over de aangeraden voeding kijk op voeding voor parkieten.

Gedrag

De fischers agapornis is een van de meest voorkomende huiskamer vogels onder de agapornissen. Het is een vriendelijke en nieuwsgierige vogel. Ook is hij erg speels dus zorg voor voldoende speeltjes in zijn kooi of volière zodat de fischers agapornis zich niet gaat vervelen want hierdoor zouden er gedragsproblemen kunnen ontstaan.

Voor informatie over de huisvesting van agapornissen kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven