Duivenbode lori (Chalcopsitta duivenbodei)

Kenmerken

De duivenbode lori is voornamelijk bruin tot lichtbruin van kleur. Hij heeft heeft geel masker, gele vleugelranden en geel bij zijn pootjes. Zijn stuit is vaak blauw van kleur. Regelmatig zie je over zijn hele lichaam nog wat gele plekjes. Hij word gemiddeld 30 centimeter groot met een gewicht van zo’n 230 gram.

Duivenbode lori (Chalcopsitta duivenbodei)

Oorspronkelijk leefgebied

De duivenbode lori komt voornamelijk voor in het noorden van Nieuw Guinea.  Het klimaat in Nieuw Guinea is voornamelijk een tropisch regenwoudklimaat.

Het menu

Het menu van de duivenbode lori bestaat voornamelijk uit pollen, nectar en fruit. Hij eet dus voornamelijk zachtvoer. Het is belangrijk om de voeding van de lori aan te passen en ze niet alleen maar op zadenmengels te zetten. Oriënteer je eens in de gespecialiseerde lori voeding!

Gedrag

De lori komt niet veel voor als huiskamer vogel omdat dit soort zich niet goed kan aanpassen aan de leefomstandigheden hier. Dit is dus een vogel die goede huisvesting nodig heeft en er moet rekening worden gehouden met de temperaturen en klim mogelijkheden voor dit soort lori.

Voor informatie over de huisvesting van lori’s kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven