Ducorps kaketoe ( Cacatua ducorpsii )

Kenmerken

De ducorps kaketoe is een voornamelijk witte kaketoe met roze rond de snavel, hij heeft ook een relatief kleine kuif. Zijn snavel en zijn pootjes zijn lichtgrijs van kleur. Ze worden gemiddeld 30 centimeter groot met een gewicht van zo’n 280 gram.

Solomons kaketoe (Cacatua ducorpsii), ook bekend als Ducorps’s kaketoe,

 Oorspronkelijk leefgebied

De ducorps kaketoe komt alleen voor op de Salomonseilanden, dit is een grote eiland groep in de stille oceaan ten Oosten van Nieuw Guinea. Er komen veel actieve vulkanen voor op de eilanden en er is een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur overdag is zo’n 30 graden.

Het menu

De ducorps kaketoe eet voornamelijk zaden, bessen en noten in het wild. Maar de deucorps kaketoe eet ook kleine insecten bij gebrek aan voldoende zaden, bessen of noten. In gevangenschap word ook wel geadviseerd om de kaketoe als hoofdvoeding pellets te geven en als aanvullen hierop kun je hem zaden, vers fruit en verse groenten geven.  Meer over de aangeraden voeding van jouw papegaai vind je bij voeding voor papegaaien.

Gedrag

Het mannetje van de ducorps kaketoe kan wat agressief zijn maar over het algemeen zijn deze vogels als je ze van jongs af aan hebt erg aanhankelijk en vriendelijk. Wel is het belangrijk dat ze voldoende aandacht en speelgoed hebben zodat ze zich niet snel gaan vervelen hierdoor kunnen namelijk snel gedragsproblemen ontstaan. Over het algemeen lijken kaketoes sneller gedragsproblemen te ontwikkelen net als de grijze roodstaart papegaai in verhouding met de amazone papegaai en de ara.

Voor de huisvesting van de kaketoe kijk je op Huisvesting van papegaaien.

Scroll naar boven