Douchen van papegaaien

Het douchen van papegaaien is erg belangrijk. Zoals je kunt lezen valt dit onder een van de basisbehoeftes die nodig zijn om de papegaai een zo goed mogelijk leven te bieden. In het wild krijgt jouw vogel namelijk ook regelmatig te maken met regen en krijgt dus regelmatig een ‘douche’. De luchtvochtigheid is hier ook een stuk lager als dat hij is in de tropische landen. Ook helpt douchen bij het voorkomen van verenplukken!

Je kunt op verschillende manieren je papegaai laten douchen of nat maken.


douchen

Mee nemen onder de douche:

Een papegaai mee nemen onder de douche is natuurlijk gezellig maar let er op dat je niet enthousiast jezelf gaat wassen met zeep hier kan jouw vogel namelijk niet tegen! Verder is douchen met je papegaai ideaal, door de hoge luchtvochtigheid tijdens het douchen word je papegaai al vaak al nat. Zorg dat de temperatuur ongeveer 38 graden is dit is voor jullie beide aangenaam. Er zijn tevens veel soorten douchestok te koop tegenwoordig zodat je vogel niet meer op je arm staat aangezien dit flink pijnlijk kan zijn!

Plantenspuit:

In een plantenspuit kun je natuurlijk ook water doen voor je papegaai! Dit is erg effectief als je weinig tijd hebt maar de papegaai toch even zijn water nodig heeft. Zorg er wel voor dat het water in de plantenspuit altijd vers is en op goede temperatuur dus niet te koud!

Badje:

Je hebt ook badjes die je in de opening van de kooi kunt hangen, hier kan jouw vogel zelf in mocht hij hier behoefte aan hebben. Vaak zie je dat vogels hierin gaan als je begint te stofzuigen. Ook bij dit water is het belangrijk dat het schoon is dus dagelijks word ververst.

 

 

 

Scroll naar boven