Abessijnse agapornis (Agapornis Taranta)

Kenmerken

De abbesijnse agapornis is voornamelijk groen van kleur, zijn vleugelranden zijn zwart. Daarom word hij in het engels ook wel blackwinged lovebird genoemd. Het voorhoofd is bij het mannetje rood van kleur, dit is bij het vrouwtje niet zo omdat ze behoren tot een seksueel dimorfische groep en dit betekend dat het mannetje en het vrouwtje verschillen in kenmerken. Verder is de snavel felrood van kleur.

Abessijnse agapornis Agapornis Taranta

Oorspronkelijk leefgebied

Deze vogel komt voornamelijk voor in Ethiopië, dit is een land gelegen in het oosten van Afrika. Het klimaat in dit land is voornamelijk een warme woestijnklimaat tot een warm steppeklimaat.

Het menu

De abbesijnse agapornis eten in voornamelijk fruit, kleine insecten en zaden in het wild . In gevangenschap wordt de abbesijnse agapornis vaak gevoerd met zadenmengels hoewel pellets aangeraden worden vanwege hun voedingswaarde en het feit dat de parkiet niet kan uitzoeken welke zaadjes hij het lekkerst vind en tevens kun je de parkiet dan bij voeden met zadenmengels, vers fruit en verse groenten. Meer over de aangeraden voeding kijk op voeding voor parkieten.

Gedrag

Dit is een vriendelijke vogel die iets minder sociaal is als zijn soortgenoten, schaf deze vogel dus samen met een andere aan en koop niet eerst een en daarna de ander. Hij heeft is erg nieuwsgierig en mag graag slopen.

Voor informatie over de huisvesting van agapornissen kijk dan op huisvesting.

Scroll naar boven